Η βορειοαμερικανική μπάντα έχει επιβεβαιώσει συνολικά τρεις συναυλίες, όλες στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό συγκρότημα Foo Fighters ανακοίνωσε, αυτή την Τρίτη, τις πρώτες συναυλίες μετά τον θάνατο του ντράμερ Taylor Hawkins, ο οποίος συνέβη τον Μάρτιο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι ο μουσικός, 50 ετών, πέθανε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στην Μπογκοτά της Κολομβίας, λίγες ώρες πριν από μια συναυλία.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, το συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή στις 26 Μαΐου 2023, περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό του, στο φεστιβάλ Boston Calling 2023, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ).

Αφού είναι “headliners” στο Boston Calling, η μπάντα του Dave Grohl ακολουθεί δύο ημέρες αργότερα, στις 28 Μαΐου, για το φεστιβάλ Sonic Temple, στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ.

Έχει επίσης επιβεβαιωθεί μια συναυλία στο Bonnaroo, στις 18 Ιουνίου, στο Τενεσί.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποκάλυψη των Foo Fighters στο τέλος του έτους ότι θα συνεχίσουν το συγκρότημα. “Οι Foo Fighters σχηματίστηκαν πριν από 27 χρόνια για να αντιπροσωπεύουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής και τη συνέχιση της ζωής”, έγραψε το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Και τα τελευταία 27 χρόνια, οι θαυμαστές μας έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα, ένα αφοσιωμένο σύστημα υποστήριξης που μας βοήθησε να περάσουμε όλοι μαζί τις πιο σκοτεινές στιγμές. Ένα μέρος για να μοιραστούμε τη χαρά και τον πόνο μας, τις ελπίδες και τους φόβους μας και να ενωθούμε σε μια χορωδία που ζούμε μαζί μέσω της μουσικής. Χωρίς τον Taylor, δεν θα γινόμασταν ποτέ το συγκρότημα που ήμασταν – και χωρίς τον Taylor, ξέρουμε ότι θα είμαστε ένα διαφορετικό συγκρότημα στο μέλλον”, έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα ανακοίνωσε, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Taylor Hawkins, την ακύρωση όλων των περιοδειών, συμπεριλαμβανομένης της συναυλίας που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου 2022, στο Rock in Rio Lisboa.

Σε ένα μήνυμα που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Foo Fighters επιβεβαίωσαν, “με μεγάλη θλίψη, την ακύρωση όλων των επερχόμενων ημερομηνιών της περιοδείας λόγω του αδιανόητου θανάτου του αδελφού μας Taylor Hawkins”.

Έκτοτε, το συγκρότημα επανενώθηκε μόνο δύο φορές για συναυλίες προς τιμήν του ντράμερ, η μία στο Λονδίνο της Αγγλίας και η άλλη στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.